Over ons

Wij zijn hét community arts netwerk voor vrouwen in Rotterdam. We zijn afkomstig van over de hele wereld, maar in Rotterdam zijn we met elkaar verbonden, delen we onze verhalen en treden we op met onze theatervoorstellingen.

Van een leven achter de coulissen, naar een glansrol op het podium. Women Connected biedt kwetsbare vrouwen van alle culturen, generaties en achtergronden de mogelijkheid om boven zichzelf uit te stijgen en andere vrouwen te inspireren en motiveren met hun eigen verhaal. Samen maken we voorstellingen over leven, liefde, angsten en verlangens, die raken en verbinden. Uniek én universeel.


 Women Connected leidt vrouwen op en geeft ze vertrouwen om door te geven. We ontwikkelen nieuwe genres en methodieken, waardoor we met grote groepen vrouwen op verschillende locaties kunnen werken en hoogwaardige producties neerzetten voor een breed cultureel publiek. We delen onze kennis en kunde met partners en vakgenoten, nationaal en internationaal.

Zo zorgen we ervoor dat steeds meer vrouwen zich ontplooien. Zij versterken niet alleen zichzelf en elkaar, maar ook toekomstige generaties: de kinderen van samenleving. 

Bekijk onze video!


slider cast chazrad

Cast

“Blijf niet thuis. Doe iets, maakt niet uit wat. En leer eerst de taal. Elke dag dat ik wakker word, denk ik: Ik ben zo blij dat ik nog leef en dat ik mijn kinderen heb. Ik ben blij met elke nieuwe dag.”


- Chahrazad
slider cast jojanneke

Cast

“Mijn droom is om nog meer mensen te raken via theater. Ik heb niet altijd de energie om in actie te komen, maar hier groei ik.”


- Jojanneke
slider cast monniek

Cast

“Dit is voor mij de plek om mezelf te ontwikkelen, hier kan ik mezelf zijn. Dit is voor mij een nieuwe wereld, waar ik leer van anderen en veel van mezelf herken.”


- Monniek
slider cast amanda

Cast

“Dit is mijn thuis, een veilige plek zonder oordelen, een plek waar ik een schop onder mijn kont krijg. Het voelt alsof ik hier heel veel moeders heb. Ik leer van hun advies en wat mijn bijdrage kan zijn als vrouw. Ik word hier beschermd.”


- Amanda
slider cast nicolette

Cast

“Ik voel me hier heel erg fijn en gelukkig, één grote familie!”


- Nicolette
slider cast Jacqueline

Cast

“Women Connected is mijn familie geworden. Het betekent heel veel voor mij, een hechte band. Ik vind de sfeer hier fantastisch, ik kom voor vrouwendag speciaal eerder terug uit Suriname.”


- Jacqueline
slider cast aida

Cast

“Women Connected is mijn sociale controle. Je wordt uitgedaagd om te komen, er is iets in mij pusht me om er te zijn. Hier zijn geeft me rust, omdat ik hier alles kan zeggen. We zijn zo met elkaar verbonden, dat niks vreemd meer is. We zijn geen vrienden, we zijn geen familie, we zijn meer dan dat.”


- Aida
slider cast

Cast

“Hier voel ik mezelf, hier ben ik met passie en liefde. Ik houd van de kracht van vrouwen, ik ben een bak licht voor alle vrouwen. Dit is mijn thuis, ik voel me hier gezegend.”


- Adriana
slider cast Sara

Cast

“Je kan hier over jezelf praten, over jezelf huilen, je kan jezelf nog een keer spelen uit een vorige situatie. Je kiest hier je eigen verhaal. Ik voel me hier blij, ik word hier actief, ik wil hier meer contact hebben met anderen, ik wil hier leren en meer ervaring krijgen.”


- Sara
slider cast Lucy

Cast

“Dit is mijn familie en het geeft mij energie. Ik geef ook graag energie terug aan de groep. Ik voel de liefde, ik voel me hier waardevol en geaccepteerd. Ik ben met jullie getrouwd!


- Lucy
slider cast lidia

Cast

“Ik voel me zo goed tussen al die vrouwen van Women Connected. Ik sta niet alleen meer!”


- Lidia
slider cast Sharita

Cast

“Women Connected betekent voor mij empowerment, in de groep en de rest van mijn leven. Positieve dingen geven we aan elkaar door. Wat je hier geeft, krijg je weer terug. Eigenlijk zou elke Rotterdamse vrouw een keer moeten komen kijken en meedoen om helemaal tot bloei te komen.”


- Sharita
slider cast Shamin

Cast

“Women Connected betekent voor mij een hele mooie en vriendelijke groep, kortom ik houd van jullie allemaal! Ik dans en maak theater en tussen al deze vrouwen voel ik mij ontzettend blij.”


- Shamin
slider cast

Doe mee

Ben jij er een uit 1000?

Voor 2019 maken we de Stille Heldinnen Disco XL, een voorstelling met 1000 vrouwen van alle culturen, in Theater Rotterdam. Een spektakel! Wij roepen elke wereldvrouw op met ons mee te doen. Of je nu een baan hebt of niet, wel of geen kinderen, Nederlandssprekend, of niet. Kom met vriendinnen, collega’s, zussen, moeders of tantes en maak een historisch statement… Wij zijn één!


Meld je nu aan

Projecten

Stille Heldinnen Disco

In het jaar dat vrouwen 100 jaar stemrecht hebben, betreden 1000 heldinnen van alle culturen, generaties en achtergronden het podium van Theater Rotterdam om elkaar en jou te inspireren met hun verhaal. Verhalen die uniek én universeel zijn. Hoor de wijze woorden van Charazad, deel de hoop van Monniek, beweeg op de muziek van Sharita. Lach, dans, huil. Laat je raken door 1000 vrouwen!


Lees meer
slider cast stille heldinnen

Projecten

Doe de Dance-oké

Dance-oké is net zoiets als karaoke, maar dan met dans. Aan de hand van door ons gemaakte videoclips zie je bewegingen die je kunt nadoen. Wendy en Anita hebben de choreografie bedacht. De choreografie van Wendy is gebaseerd op Chinese danstechnieken. De choreografie van Anita is gemaakt vanuit een zittende positie. Hilarisch en je wordt er nog soepel van ook!


Lees meer
slider cast dance-ok

Projecten

Kijk maar uit, ik kom van zuid

“Kijk maar uit, ik kom van Zuid” is een rijdende voorstelling dwars door Rotterdam Charlois. Stap in de bus, luister en laat je raken door persoonlijke verhalen van de agent, winkelier, overstekende buurman en de vrouw die haar gordijnen nooit opent. Hoor en ervaar het leven, heden en verleden van Charlois. Onder begeleiding van touroperator en parel van zuid: Chahrazad.


Lees meer
slider cast ik-kom-van-zuid

Regie


Kaat Zoontjens

Regisseur

De rol van vrouwen in de maatschappij vond Kaat van kinds af aan al boeiend. Dit werd duidelijk tijdens de vele reizen die ze maakte tijdens haar studie. “Ik zag en ondervond hoe verschillend vrouwen kunnen zijn, in levenshouding, rolverdeling en vrijheid. Door te werken met vrouwen van alle leeftijden en culturen kom ik erachter wie ik ben. Dit is mijn inspiratie. Een onuitputtelijke bron van kennis, plezier, verdriet en hoop, die ik graag omzet in mooie en bijzondere theatrale vormen. Omdat ik geloof in een ‘stille’ dialoog tussen speler en publiek.


Kaat is van oorsprong beeldend kunstenaar. Sinds 2000 is ze verbonden aan het Rotterdams Wijktheater waar ze aan tientallen producties meewerkte. In 2009 nam ze het stokje over van Annelies Spliethof en werd ze regisseuse van de vrouwenvoorstellingen in het Wijktheater. “Hooyo Ma’aan”, de eerste voorstelling met 4 geweldige Somalische vrouwen over meisjesbesnijdenis, was een groot succes en haalde de internationale pers.


In 2012 heeft zij Women Connected neergezet, inmiddels uitgegroeid tot een groot netwerk van vrouwen, gezelschappen en organisaties in binnen- en buitenland.


Nieuwsgierig geworden? Stuur Kaat een bericht!

kaat@womenconnected.nl

Inez Schatz

Regie Assistent

Inez is de oudste dochter van een Indische vader en een Nederlandse moeder. Zij gelooft dat elke generatie de kans heeft om het een stukje beter te doen dan de generatie daarvoor. “Het verbaast me elke dag weer hoeveel mogelijkheden mensen hebben. Maar de systemen waarin we leven halen ook veel mensen onderuit. Daarom wil ik de kansen die ik heb gehad om het beter te doen graag doorgeven aan anderen. De mogelijkheden die ik zie, wil ik andere mensen ook laten zien.”


Als projectmanager zette ze grote producties neer, waaronder het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland. Ze ontwikkelde een talkshow in de Pauluskerk, een radioprogramma voor RTV Rijnmond, een televisieserie voor OPEN Rotterdam en theatervoorstellingen voor de Parade en Special Arts. Ook is ze een van de initiatiefnemers van de Fenix Food Factory.


In 2011 ging ze aan de slag voor het Rotterdams Wijktheater en sinds 2013 werkt ze met Kaat Zoontjes aan Women Connected. Als regieassistent is ze dragende kracht in de productie, en daarnaast verantwoordelijk voor het opzetten van projectplannen en het uitrollen van nieuwe ideeën en partnerships.


Wil je kennismaken? Stuur Inez een mailtje!

inez@womenconnected.nl

Investeer in Women Connected!

Onze missie: 1000 Rotterdamse vrouwen op het podium van Theater Rotterdam in 2019. U kunt ons helpen deze missie waar te maken met een financiële bijdrage. In ruil daardoor bieden we u of uw organisatie een fantastische theaterervaring.


Crowdfunding aanbod (PDF)